Snegurochka en Ded Moroz Ballet Notenkraker Theater Operi i Baleta, Voronezh Lenin i elka, Voronezh

Praktische info

Vliegkaartjes en hotels

Boek hier voordelig via ons Russische reisportal: www.rusreis.ru.

Bagage

In de trein mag elke reiziger 36 kg bagage meenemen.
Verschillende vliegmaatschappijen hanteren uiteenlopende maxima wat het gewicht van je rugzak of koffer betreft. Bij de één is 23 kilo de max, bij een ander 20 kilogram. Bij veiligheidschecks op Russische vliegvelden is het vrij normaal dat de schoenen moeten worden uitgetrokken.

Verzekeren

Ga je per auto of motor naar Rusland? Kijk of Rusland op de groene kaart staat van je verzekeraar. Bijverzekeren voor Rusland kan op de meeste plaatsen aan de grens. Je kunt er ook voor in Rotterdam terecht (via internet/telefoon) bij Mw. Alessie. Zie www.alessie.com

Parkeren

Houd bij parkeren in Rusland rekening met een vervelende praktijk: het 'gijzelen' van autonummerborden. Ze worden losgeschroefd en je kunt ze terugkrijgen voor losgeld. Werd ooit vooral gedaan bij foutparkeerders (door de politie); nu zijn er steeds meer kleine criminelen die geld ruiken van buitenlanders die zonder kenteken immers niet zomaar terug kunnen naar huis. Wees creatief met antidiefstalboutjes en of goede lijm waarmee je de kentekenplaat eerst ook nog eens vastplakt!

Goedkoop parkeren bij luchthavens

Schiphol: www.langparkerenschiphol.nl

Voor een vergelijkingssite voor parkeren op/rond Schiphol: www.vergelijkparkerenschiphol.com/zoeken/

Zaventem: www.parkingluchthavenzaventem.be

Duesseldorf: www.parkvogel.de beheert inmiddels ook parkeerplaatsen op de luchthaven, maar bij Parkvogel parkeren en per gratis transfer naar de luchthaven is goedkoper!

Geldzaken

De Russische roebel mocht vroeger niet worden geëxporteerd, dus meegenomen. Nu is dat geen probleem, tenzij je voor duizenden euro's aan roebels wilt meenemen. Dit heeft ook weinig zin, aangezien je buiten Rusland niet zoveel met de roebel kunt. Lange tijd was de koers bijna 1 euro = 40 roebel, op dit moment moet je 1 euro = 65 roebel rekenen. Iets van 5000 roebel per keer pinnen (zo'n 75 euro) is daarom praktisch.

Laat je geen Wit-Russische roebels aansmeren door zwartwisselaars, want die zijn maar een fractie waard van de Russische. Russische banken accepteren geen eurobiljetten met zware slijtsporen (voor roebelbiljetten geldt dit niet). Dus neem je enkele eurobiljetten mee om te wisselen in plaats van te pinnen, zorg dan dat ze niet al honderd keer dubbelgevouwen zijn.

Pinnen kan overal in Rusland. Het goede Russische woord voor geldautomaat is 'bankomat'.

Let op: bij oudere geldautomaten krijg je je pasje pas terug ná het geld, dus loop niet te vroeg weg.
Sommige Nederlandse banken rekenen Rusland niet bij Europa, zodat je bankpasje voor gebruik in Rusland speciaal moet worden vrij geschakeld. Informeer hiernaar voor vertrek! Bij benzinestations moet je in Rusland eerst betalen, daarna wordt het betaalde aantal liters vrijgeschakeld en kun je tanken.

Voltage

Rusland kent net als Nederland 220 volt als spanning uit de stopcontacten. Die stopcontacten lijken op die in Nederland, alleen zijn ze minder geaard. Eurostekkers plug je er zo in, grote geaarde stekkers passen vaak niet.

Telefonie / internet

Mobiel bellen is makkelijk, maar erg prijzig vanuit Rusland. Om naar Nederland te bellen kies je 0031 of +31 en dan het nummer zonder 0. Russische nummers laat je op dezelfde manier met +7 beginnen. Koop je een Russische sim-card, vraag dan of ze deze meteen even in je toestel willen activeren, en neem er vooral een waarbij je ook kunt internetten als je een smartphone hebt. Op stations en in winkels staan automaten van verschillende providers (MTS, Beeline enz.) om je beltegoed op te waarderen. Vraag iemand om je daarbij te helpen als je de Russische instructie niet snapt. Bel je in Rusland lokaal vanaf een ouderwets telefoontoestel, dan moet je soms eerst 8 kiezen om de kiestoon te krijgen.
Internetten en live-apps laten lopen op je mobiele telefoon is kostbaar in Rusland! In grote steden zijn internetcafés. Russen snappen het woord 'internetcafé'.

Belangrijke contactgegevens

Download hier ons praktische gidsje met onder andere handige tips, taalhulp en telefoonnummers.
 

Treinkaartjes? Kijk op RusTransSib.nl. Of vraag direct een offerte aan!

Treinreizen

redstar
logo trein RusReis.nl levert via RusTransSib treinkaartjes van de Russische Spoorwegen (RZD). We kunnen vanaf 2 maanden voorafgaand aan een treinreis, hiervoor kaartjes leveren.

Kaartjes met plaatsgarantie zijn treingebonden; voor slaaptreinen inclusief lakenset.

Visum Rusland

redstar
unive Om Rusland binnen te komen heb je een visum nodig.

Op onze speciale site russischvisum.nl lees je wat je daarvoor nodig hebt. Russischvisum.nl is in Nederland de voordeligste aanbieder van uitnodigingsdocumenten voor zelfaanvragers.
bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReis.nl

stologo
vkrlogo

contact

RusReis.nl
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)657 92 13 45

rusreis.nl@mail.ru

© 2018 |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media