Snegurochka en Ded Moroz Ballet Notenkraker Theater Operi i Baleta, Voronezh Lenin i elka, Voronezh

Routes

BAM

De Baikal Amoer Magistral (BAM) is een aftakking van de TransSib, dat parallel wat noordelijker ligt. Deze rijdt van Taishet naar Komsomolsk-Amoer. Een strategisch object dat iets verder van de Chinese grens is aangelegd. Deze loopt ten noorden om het Baikalmeer heen in plaats van de Transsiberische Spoorlijn die het Baikalmeer  ten zuidoosten passeert.

Transsiberië Express

Eigenlijk moet je onderscheid maken tussen de Transsiberische Spoorlijn en de Transsiberië Express. De laatstgenoemde was van 1914 tot 1917 een beroemde luxe trein die over het eerstgenoemde traject reed (van 1898 tot 1914 reed de trein van Moskou tot Tomsk in Siberië). Het traject Moskou - Vladivostok is in het Verre Oosten, met 9288 kilometer het langste treintraject ter wereld. Het vertrekstation is Moskva Jaroslavskij Vokzal waar je kilometerpaal 0 hebt.

Wie nu praat over de Transsiberië Express of TransSib, bedoelt meestal de trein Rossija (Rusland): treinno. 002 in oostelijke richting, treinno. 001 als ‘ie terugrijdt naar Moskou. Deze trein vertrekt om de andere dag, maar er zijn meer treinen op hetzelfde traject. Als je goedkoper uit wilt zijn, wat meer gewone mensen en wat minder alleen-toeristen wilt ontmoeten, neem dan niet de Rossija, maar een andere trein (of wissel via tussenstops af per deeltraject).

Trans Mongolië Express

De Trans Mongolië Express is een variant op de TransSib. Deze rijdt van Ulan Oede (hoofdstad van de republiek Boerjatië, oostelijk van het Baikalmeer) via Ulaan Baatar (hoofdstad van Mongolië) naar Jining in China. Dit is de kortste route van Moskou naar Peking/Bejing en voert in Mongolië door de Gobiwoestijn. Vervolgens passeert deze in China de Chinese Muur.

Trans Mantsjoerije Express

De route heeft de zelfde einde bestemming als de Trans Mongolië Express, maar gaat om Mongolie heen, van Moskou naar Peking/Bejing via de Noord-Chinese stad Harbin.

Met de trein naar Rusland

Het kan, maar is niet simpel c.q. goedkoop. Je kunt vanaf Amsterdam naar Moskou of (voordeliger) in Duitsland instappen in de trein naar Moskou. Reken op ongeveer het dubbele van de prijs van een vliegticket. Bijkomend nadeel dat de kosten verder opschroeft, is dat alle treinen via Wit-Rusland (Belarus) rijden, waarvoor je als niet-(Wit-)Rus een apart (transit-)visum nodig hebt. Wil je voornamelijk alleen maar niet vliegen, overweeg dan de bus. Er zijn busverbindingen naar bijvoorbeeld Riga (Letland) of Kiev (Oekraïne), van waaruit je naar Moskou kunt treinen (of verder bussen), zonder dat je meer nodig hebt dan je Russische visum.

Treinkaartjes? Kijk op RusTransSib.nl. Of vraag direct een offerte aan!

Informatie en Tips

redstar
  1. Boek je vliegtickets ruim van tevoren, een half jaar voor de reis boeken is goedkoper.
  2. Verblijf je max. 30 dagen in Rusland, dan is een toeristisch visum in de meeste gevallen het goedkoopst.
  3. Benader ons voor een toeristisch voucher (of een zakelijke uitnodiging), om het visum te kunnen aanvragen.
  4. Bel je zorgverzekeraar voor een Rusland-verklaring. Geef hierbij de inreis- en uitreisdatum door.
  5. Bedenk of je zelf voor je visumaanvraag naar VAC Rusland bij VFS Global in Den Haag wilt gaan, of dit wilt laten doen door onze partner KES Visa Support. Deze dienst via ons bestellen is het voordeligst.

Visum Rusland

redstar
unive Om Rusland binnen te komen heb je een visum nodig.

Op onze speciale site russischvisum.nl lees je wat je daarvoor nodig hebt. Russischvisum.nl is in Nederland de voordeligste aanbieder van uitnodigingsdocumenten voor zelfaanvragers.
bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReis.nl

stologo
vkrlogo

contact

RusReis.nl
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)657 92 13 45

rusreis.nl@mail.ru

© 2018 |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media