TransSib, oversteken spoor ergens bij tussenstop in Siberie Altai, doorwaadplekken bergriviertjes St Petersburg, Kazanskij Sobor, Nevsky Prospekt Lada en brug in dorpje in regio Altai Mars (1), Altai. Altai, regenboog boven basiskamp Altai, prehistorische rotstekeningen Altai, hangbrug over bergrivier Mars 2 in Altai. Bij instappen in treinwagon controle treinkaartje en paspoort Wereldreis op de motor door Siberie, Mongoliie, Kazachstan... Peter de Grote-monument in St Petersburg St Petersburg, Isaacskij Sobor Tomsk, 2 onder 1 kap op zijn Siberisch Moskou Bolsjoj Theater voor entree Rode Plein, Moskou Ballet Notenkraker Theater Operi i Baleta, Voronezh Snegurochka en Ded Moroz Schaatsbaan VDMKh eettentje VDMKh: rechts bestellen, links afhalen Poesjkin in St Petersburg St Petersburg is zelfs bij somber weer de moeite waard! st Petersburg, fiets koets enz 'Hemels' St Petersburg Altai, prehistorische rotstekeningen Voronezh, souvenirsstandje bruiloft in Tomsk, Siberie zwarte wouw, Altai Lenin i elka, Voronezh Bij de Witte Zee Nachtelijke tussenstop per trein, binnenland Rusland Kerk in aanbouw, Voronezh Moskou station Tomsk, oorlogsmonument met eeuwige vlam op heuvel aan de Tom Tomsk, houten huizen transport op Russisch platteland: driewielvrachtmotor Pelmeni-bereiding: Russisch 'fastfood' op z'n Siberisch kerkruine (resultaat WOII), Rusland, regio Voronezh Voronezh, oorlogsmonument op 9 mei tekenwaarschuwing in Altai RZD-logo op trein, gezien vanuit andere trein metro Moskou Moskou, straatbeeld Tomsk, Russische art-nouveau houten architectuur in Siberie Novosibirsk, brug over rivier de Ob Voronezh, pyramide monument, Moskovskij Prospekt Lenin in Altai Gelukssloten aan brug, St Petersburg Peter Zandee en Ded Moroz...

Naar Rusland

Vliegen

De goedkoopste manier om in Rusland te komen is met het vliegtuig. Kijk voor vergelijkingen op http://www.rusreis.ru/.  Vliegen vanaf Duitse luchthavens als Düsseldorf en Keulen-Bonn is meestal goedkoper  (maar dan hangt het er weer vanaf hoe duur je vanuit je woonplaats in Nederland of Belgie uit bent om daar te komen).

Treinen

Voor geschikte treinen kijk je op www.nsinternational.nl/. Boeken/vertrekken vanuit Duitsland kan voordeliger zijn, zie www.bahn.de. Let op: treinen rijden via Belarus/Wit-Rusland, waarvoor een apart (transit-)visum nodig is Zie www.belarusvisum.nl.

Rijden

Zelf naar Rusland rijden is te vergelijken met het lopen van een marathon, maar het kan. Kijk wel of de groene kaart van je auto- of motorverzekering Rusland dekt. Als dit niet het geval is, kun je je aan de Russische grens bijverzekeren of voor vertrek in Nederland via www.alessie.com verzekeren.

Kies op www.russischvisum.nl/visum-aanvragen/ voor het aanvragen van het juiste soort visum: 'autotoerisme' (en geef gegevens over auto of motor door).

Als de auto of motor op het kentekenbewijs niet op je eigen naam staat, dan is een schriftelijke toestemmingsbrief (kies voor Engels) van de eigenaar een vereiste. Wees in dat geval wijs en kopieer diens rijbewijs of paspoort mee, en ga bij het gemeentehuis langs voor een legalisatie van de handtekening op het betreffende document. Dat kost bij sommige gemeenten een paar euro, maar het is het waard om minder gedoe te krijgen op de Russische grens. Neem een internationaal rijbewijs mee naast het echte rijbewijs. Dit is verkrijgbaar bij de ANWB.

Zelf rijden: vanuit Belarus Rusland in, kan niet (en omgekeerd)

Was eerder de route Brest-Minsk-Smolensk een handige route richting  Moskou, momenteel is via Belarus naar Rusland rijden geen optie. Dit heeft te maken met de slechts beperkte paspoortcontrole tussen de landen van de douane-unie Belarus, Rusland en Kazachstan. Zowel Belarus als Rusland zijn landen waarvoor je visa nodig hebt, maar 'uitchecken' uit het ene en 'inchecken' in het andere land lukt nu niet. Het gevolg is dat je als passant zondigt tegen zowel de visum- en verblijfsregels van Belarus en Rusland, en het land kunt worden uitgezet.

Uitzondering op dit probleem is de doorgaande trein: daarop worden wel visa gecontroleerd en afgestempeld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert hierover op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belarus-wit-rusland:

'Bent u op doorreis naar Rusland? De landsgrens tussen Belarus en Rusland is op dit moment alleen open voor mensen met de Belarussische of Russische nationaliteit. Mensen uit derde landen kunnen de grens niet oversteken. Gebruik een alternatieve route, bijvoorbeeld via de Baltische staten.'

De beste 'omleiding' naar Rusland is via Litouwen, Letland en Estland. Vanuit Estland de Russische grens over valt te plannen om minder lang over de afhandeling te doen: https://www.estonianborder.eu/yphis/index.action .
 

Treinkaartjes? Kijk op RusTransSib.nl. Of vraag direct een offerte aan!

Treinreizen

redstar
logo trein RusReis.nl levert via RusTransSib treinkaartjes van de Russische Spoorwegen (RZD). We kunnen vanaf 2 maanden voorafgaand aan een treinreis, hiervoor kaartjes leveren.

Kaartjes met plaatsgarantie zijn treingebonden; voor slaaptreinen inclusief lakenset.

Visum Rusland

redstar
unive Om Rusland binnen te komen heb je een visum nodig.

Op onze speciale site russischvisum.nl lees je wat je daarvoor nodig hebt. Russischvisum.nl is in Nederland de voordeligste aanbieder van uitnodigingsdocumenten voor zelfaanvragers.
bottom shadow

facebook

We zijn ook te vinden op Facebook.
Mocht u een vraag of opmerking hebben, dan kunt u deze hier stellen/maken. Wellicht dat dit andere mensen ook kan helpen.

http://www.facebook.com/RusReis.nl

stologo
vkrlogo

contact

RusReis.nl
Van Goghstraat 8
7482 EJ HAAKSBERGEN

T 0800 222 77 72 (gratis)
M +31(0)657 92 13 45

rusreis.nl@mail.ru

© 2018 |  Algemene Voorwaarden  |  Webdesign door InStijl Media