visa Mongolië en China

Visum voor Mongolië

Op dit moment moeten visumaanvragen voor Mongolië via de ambassade van dit land in Brussel lopen. Zie hier de info op de site van de ambassade.
Hier kan het visumaanvraagformulier worden gedownload.

Op de site van de Mongoolse ambassade wordt geadviseerd in persoon de aanvraag in te dienen, maar wordt de mogelijkheid geboden de visumaanvraag per post te regelen voor wie persoonlijk indienen niet kan. In de praktijk is de terugzending regelen door een dienst als DHL op afstand nogal een gedoe.

Een alternatief kan zijn om de aanvraag door Visumdienst Breda te laten aanreiken (en het paspoort met visum voor Mongolië erin weer via hen terugbezorgd te krijgen).


afbeelding

Visum voor China

Voor Chinese visa moet je tegenwoordig zowel in België als Nederland voor een aanvraag ivm biometrische info vingerafdrukken zetten. Dit betekent dat reizigers zelf vastzitten aan een persoonlijk bezoekje aan het China Visa Center.

Zie hier info van het China Visa Center in Den Haag over het moeten afstaan van vingerafdrukken en hier de algehele visainformatie voor een Chinees visum, vanuit Nederland.