• Kremlin | Moskou ontdek de Russische hoofdstad
  • Siberië | Verre Oosten ga op ontdekkingsreis!
  • Vladivostok | Verre Oosten eindstation TransSib

Over ons

Lena Borisova en Peter Zandee


RusReis.nl bestaat officieel sinds 2007, maar onze reiservaring is véél ouder. Wij, dat zijn Lena Borisova en Peter Zandee. Met onze kinderen Matvej en Amelie die zogezegd ook reizen in het bloed hebben zitten. 
Lena heeft het grootste deel van haar jeugd doorgebracht in Voronezj in Centraal-Rusland: dé stad waar tsaar Peter de Grote zijn in de Nederlanden opgedane scheepsbouw-inzichten in praktijk omzette. 

‘Wieg van de Russische vloot’ wordt Voronezj dan ook genoemd. Vanaf de rivier de Voronezj en de Don voeren de eerste Russische schepen naar Nederlands model richting zee van Azov/Zwarte Zee, en rekenden af met Turkse schepen.

De geschiedenis is bekend: daarna deed tsaar Peter hetzelfde in de Finse Golf/Oostzee tegen de Zweden. En stichtte St Petersburg. 


afbeelding

Lena is van huis uit ecoloog, en dat herken je nog als het aankomt op de duurzame kant van RusReis.nl. Want als je reist, doe het dan liefst zo duurzaam mogelijk. Probeer vliegen te beperken, reis liever per trein of bus. Wandelen en fietsen? Tja, Rusland is groot, maar zeker valt er wandelend en fietsend ook enorm veel moois te ontdekken!

Peter kwam na de val van het IJzeren Gordijn via humanitaire hulp in de Sovjet-Unie terecht, leerde al reizend na de opheffing van de Sovjet-Unie Rusland en de Baltische Staten kennen. Als journalist ontmoette hij in Siberië wetenschappers die in de jaren ‘80 van de vorige eeuw al in kaart brachten hoe de aarde opwarmt. 

Regelmatig nemen wij Rusland-gangers op sleeptouw. Maar we helpen ook reisavonturen van anderen faciliteren. Van visa voor filmers en programmamakers tot zakentrips én wereldreizigers. En reizigers aan treinkaartjes helpen voor verre trajecten. Zo vrij mogelijk reizen mogelijk maken is daarbij ons doel. Reizigers stimuleren tot contacten onderweg onze stijl.