• Voor snelle hulp - en snel het land in

Medische / ongevallen-verzekering voor Rusland

Verzekering voor ongevallen en medische kosten in Rusland

Wie in Nederland bovenop het basispakket aanvullend verzekerd is, kan in de meeste gevallen een beroep doen op zijn/haar zorgverzekering voor medische kosten in Rusland. Echter nu voor Rusland een negatief reisadvies geldt, zijn er verzekeraars die dat als argument (kunnen) hanteren om vergoeding te weigeren. Kijk daarom om te beginnen wat in jouw geval de voorwaarden zijn.

Je móet om te beginnen voor je visumaanvraag ook een 'Ruslandverklaring' aanvragen bij je zorgverzekeraar. Die Engelstalige brief kost niets, dus begin daarmee. Belangrijkste tegenvraag is altijd voor welke vanaf-datum vergoeding van medische kosten moet worden gegarandeerd en tot welke datum. Houd daarbij de periode van je visum aan. Dus bijvoorbeeld voor 30 of voor 90 dagen, of voor een half jaar of een heel jaar.

Als je op de brief die je krijgt al 'kleine lettertjes' opmerkt ten aanzien van beperkte dekking voor gebieden met een negatief reisadvies, dan is het slim om een verzekering af te sluiten specifiek voor je reis, c.q. voor de periode van je visum.
De kosten zijn beperkt:

Voor een single trip voor 15 dagen 25 euro; idem voor 30 dagen 35 euro; voor een jaar lang (meerdere trips tot 30 dagen per trip) 50 euro; idem voor een jaar (meerdere trips tot 60 dagen per trip) 70 euro; idem (meerdere trips tot 90 dagen per trip) 80 euro; idem voor een jaar lang (meerdere trips tot 180 dagen per trip) 90 euro; exclusief 10 euro administratiekosten.

Ga qua dekking uit van medische zorg, vergelijkbaar met het basispakket in Nederland; ga je 'gevaarlijke sporten' beoefenen zoals bergbeklimmen/alpinisme/speleologie, parachutespringen enz., verzeker dat dan apart via een een reisverzekering oid. (Evt. kunnen we dit ook bij een Russische verzekeraar laten dekken, maar de poliskosten worden dan in veel gevallen verdubbeld; mocht je dat toch willen, stuur ons dan even apart een mailtje op rusreis.nl@mail.ru .)

Bestellen kan via het formulier hieronder. We reageren met een mailtje over de kosten en evt. vragen als ons niet duidelijk is wat je exact wilt.

Normaalgesproken kunnen we je vlot van een bevestiging voorzien waarvan een kopietje ook direct bruikbaar is voor het verkrijgen van een Russisch visum. Je neemt een tweede uitgeprint exemplaar van je polisdocument mee op reis, voor het geval je echt bij een arts terechtkomt.

 

verzekering medische kosten Rusland