• Belovezhskaya Pushcha
  • Minsk | Belarus

(Geen) visum Belarus aanvragen

Belarus kende een visumvrij-regime voor EU-burgers die het land binnenkwamen via de luchthaven van Minsk. Met de namens de Wit-Russische overheid gepleegde kaping/ontvoering van de internationale RyanAir-vlucht op 23 mei 2021 om een oppositielid wederrechtelijk te kunnen aanhouden, werkt dit nog maar beperkt. De EU verbiedt vluchten van oa Belavia naar EU-landen en vliegmaatschappijen vliegen niet meer over Belarus. Per Turkish Airlines is Minsk nog wel door de lucht bereikbaar. Via Aeroflot ook, maar dan moet je uitkijken dat je niet via Rusland vliegt als je geen visum voor Rusland hebt. (Vluchten Rusland-Belarus of omgekeerd worden als 'binnenlands' behandeld, en dan zou je voor beide landen een visum nodig hebben)

De info over visumvrij reizen naar Belarus is dan ook in de praktijk maar beperkt bruikbaar. 

Komt u Belarus over de weg binnen, dan hebt u - afhankelijk van uw nationaliteit - mogelijk met visumplicht te maken.Quarantaine-plicht 10 dagen, tenzij ...

Op dit moment moet iedereen die Belarus binnenkomt vanuit 'oranje gebied' 10 dagen in quarantaine. Bijvoorbeeld in het hotel dat je hebt geboekt. Binnen die quarantaineperiode Belarus al weer verlaten kan/mag niet. Er zijn echter enkele categorieën reizigers, voor wie deze 10-daagse quarantaineverplichting niet geldt. Indien 10 dagen quarantaine in Belarus niet verenigbaar is met je plannen, neem dan - ruim vóór je reis - contact met ons op voor de mogelijkheden je reis organisatorisch aan te passen.


Wederzijdse acceptatie visa Rusland-Belarus

NB: binnenkort kun je als reiziger met een visum van Belarus doorrijden Rusland in, en is je Russische visum ook 'goed' voor Belarus. De twee landen hebben daar afspraken over gemaakt, maar details (en ingangsdatum) moeten nog worden uitgewerkt/bekend worden gemaakt.

 

Aanvragen visum support


Door op deze site uw gegevens in te vullen, bestelt u visum support voor het verkrijgen van een visum voor Belarus. Zie ons privacyreglement ten aanzien van de EU-AVG (Algemene verordening gegevens).