• vaccinatiecentrum, Voronezj
  • Reizen in coronatijd?
  • Voronezj

Coronavirus

***Coronavirus-update dd 26-09-2022***

Rusland zit per vandaag op 20.792.921
 
coronagevallen
.
 
Hier kun je als je inzoomt op de kaart, zien hoe de situatie in Rusland per stad/oblast (provincie) is.

Hoera! Rusland heeft per vrijdag 15 juli de coronabeperkingen voor het overland-grensverkeer opgeheven! Wel blijft formeel het kunnen laten zien van een negatieve PCR-testuitslag van max. 48 uur oud bij aankomst bij de grenscontrole een eis.

Het kan frustrerend zijn als er vervolgens niet naar je PCR-testuitslag gevraagd wordt, maar nog veel frustrerender als je bij de paspoortcontrole wordt teruggestuurd.
Hier het meest recente (22.09.2022) bulletin van Rostrebnadzor ('het Russische RIVM').

Hier kun je op het wereldkaartje op de IATA-website per land klikken en kijken wat er aan regels/beperkingen geldt.
-----

 

Lijnvluchten op Rusland

Rechtstreekse vluchten naar Rusland en omgekeerd vanuit Rusland zijn er op dit moment niet meer. Slechts met een tussenstop in bijvoorbeeld Istanboel (Turkije), Belgrado (Servië) of Bakoe  (Azerbeidzjan) kan naar Rusland worden gevlogen. Dit heeft alles te maken met de sanctiemaatregelen ivm de Russische inval in Oekraïne. Deze vliegverbindingen zijn veel duurder en tijdrovender dan de eerdere rechtstreekse vluchten (die er nu dus niet meer zijn op Rusland/vice versa).

Belarus

Belarus heeft de coronamaatregelen per 03-04-2022 afgeschaft. Er is geen PCR-test meer nodig; eerder was verplichte quarantaine al ingetrokken. Niet-Russen/niet-Wit-Russen worden tegengehouden en teruggestuurd als ze de grens Belarus-Rusland over willen.

Naar Nederland

Vrijwel alle beperkingen betreffende corona zijn inmiddels opgeheven. Zie hier de officiële corona-info van NL. Sinds 23 maart 2022 is geen negatieve testuitslag meer nodig bij aankomst in NL.